„Антистрес арттерапия“

На 03.05.2018 г., в Междупоколенческия център, към Асоциация „Да съхраним жената“ се състоя творческа „Антистрес арттерапия“ съвместно с представители от Инер Уил Клуб, град Варна. Това е една от най-големите доброволни организации на жени в света, със статут на неправителствена организация в ОOН и представителства в Женева, Ню Йорк и Виена.

Целта на антистрес програмата е да се научат жените да ценят себе си, като се освободят от негативните преживявания и да се заредят с положителна енергия. Програмата обединява личностното развитие с арттерапевтичните методи за разкриване талантите на личността.
Жените от Инер Уил Клуб рисуваха под ръководството на Тодор Игнатов – Тони. Той е роден 1951 г. Завършил е Национална Художествена Гимназия през 1970 г. и Националната Художествена Академия в София през 1977 г. От 1977 г. е Главен Сценограф на Драматичен театър “Стоян Бъчваров”, Варна. Тони Игнатов участва във всички издания на Пражкото Квадриенале, Чехия, със свои Театрални сценографски проекти и реализации от 1976 г. до днес. Член на Съюза на Българските художници.
Тони има повече от
– 130 изложби по света. Картини на Тони Игнатов са притежание на частни, корпоративни и обществени колекции в Италия, Германия, Русия, Франция, Великобритания, Холандия, Швеция, САЩ, Канада, Финландия, Норвегия, Турция и др.
В България престижни културни институции като Националната Художествена Галерия, Националния музей за приложни изкуства и Музея на Варна притежават негови театрални макети и скици на театрални костюми. Негова картина “NANA” е продадена от престижната френска аукционна къща DRUOT, Париж (1991). Тодор Игнатов – Тони е включен в престижната енциклопедия “Кой кой е в изкуството на 20 век” на ‘International Biographical Center’, Кеймбридж, Англия. През 1992 г. той излага своята маслена живопис в Red Square Gallery – London, а през 1993 г. е поканен от галерия Chita Di Lonido, Италия и в Страсбург, Франция. През 2006 г., Тони Игнатов се представя с изключителен успех пред руската публика със своята самостоятелна изложба в Москва.
Негови творби са собственост на обществени, частни и корпоративни колекции в Италия, Германия, Великобритания, Русия, Холандия, Швеция, Канада, Сащ, Финландия, Норвегия, Турция и др.
Арттерапевтичният курс е включен в програмата на Междупоколенческия център на ул. „Кавала“ 1-А.
За три учебни часа, цената от 25,00 лв., включва: платна, бои, четки и кетъринг.
Всеки, който пожелае да рисува и да се включи в група, може да позвъни на тел: 052/630 137 – Росица Иванова

IMG_0302 IMG_0307 IMG_0320 IMG_0324 IMG_0329