«За виното и любовта»

Двойният празник посветен на Трифон Зарезан – деня на лозарите и свети Валентин – деня на влюбените бе отбелязан от ЦСРИ „Импулс” към Асоциация „Да съхраним жената”.
Трифон Зарезан е един от най-обичаните и почитани празници, предшестващи идването на Баба Марта.
Денят на лозаря има древни езически корени от времето, когато по българските земи са живели траките, а пролетните тържества в чест на Бог Дионисий се отбелязвали с особено голяма пищност.
Двойният празник е специален за всички, за които магията на любовта и виното се вплитат в едно, защото любовта е виното на живота.
Прозвучаха популярни, любими песни изпълнени от групата по музикотерапия „Мелодии на зрелостта”, с музикален ръководител Стоян Гамолов. Изпълнените песни направиха празника много жив и емоционален. Групата по танцтерапия в автентични народни носии, с ръководител Бинка Матева представи ритуала „Зарязване”. Създаде се атмосфера на приятелство, весело настроение и веселие.
Виното и любовта навяха горещи спомени от младостта. Прозвучаха красиви стихове на Евтим Евтимов и авторски произведения. Проведе се традиционния конкурс за домашно приготвени деликатеси и вина. Производителите бяха отличени от жури и наградени за труда си. Всички гости бяха поздравени от Йорданка Ненчева председател на Асоциация „Да съхраним жената” и от наши гости от Община Варна – Дирекция „Социални дейности”.
Участниците в събитието пяха и се веселиха, което им достави радост и удовлетворение, че имат своя среща за общуване, в иначе не лекия им живот.
Празника като венец от лоза символ на здравето и плодородието завърши с кръшно българско хоро.IMG_5635 IMG_5637 IMG_5639 IMG_5641 IMG_5644 IMG_5649 IMG_5651 IMG_5652 IMG_5657 IMG_5663 IMG_5667 IMG_5670