Изложба „С дъх на море“

На 13.08.2018 г. на ул. „Кавала“ 1-А, в арт галерия „Импулс“ на Междупоколенческия център, по покана на Асоциация „Да съхраним жената“, инж. Мария Николова, ръководител на групата по „Иконопис“ към ЦСРИ „Импулс“, откри петата си самостоятелна изложба „С дъх на море“.
Декоративните пана и картини са изработени от природни материали: миди, охлюви, рапани, пясък и други интересни материали, събирани по цялото Черноморие, бреговете на река Дунав и извън страната.
Картините й вече се радват на огромен успех и се продават успешно у нас и извън страната.
Авторът – инж. Мария Николова, е родена във Варна, дългогодишен преподавател е в Професионалната гимназия по механотехника и Директор на Междуучилищния център във Варна.
Сега е ръководител е на групата по Иконопис, към ЦСРИ „Импулс“ за възрастни жени от 2017г.
Жените от групата вече представиха първата си изложба през месец май 2018г. в арт галерия „Тереза Зиковска“, под наслов „Опит за летене – 2018“.
Председателят на Асоциация „Да съхраним жената“, Д-р Йорданка Ненчева поднесе поздрав от името на всички жени в Асоциацията и екипа като й пожела творческо дълголетие.
На откриването присъстваха роднини, колеги, приятели, които я поздравиха и поднесоха своите най-искрени пожелания и възхищение от творбите експонирани в самостоятелната изложба.
Желаещите могат да се насладят на творчеството на инж. Мария Николова, до края на месец август 2018г. в арт галерия „Импулс“, на ул. „Кавала“ 1-а.
Вход свободен!

IMG_2521 IMG_2523 IMG_2530