Изложба „С дъх на море“

На 22.06.2018 г. в Регионалната библиотека „ Пенчо Славейков“, Отдел „Изкуство“ на ул. „Паренсов“ №3, Варна, инж. Мария Николова, ръководител на групата по „Иконопис“ към ЦСРИ „Импулс“, Асоциация „Да съхраним жената“ откри четвъртата си самостоятелна изложба „С дъх на море“.
Декоративните пана и картини са изработени от природни материали: миди, охлюви, рапани, пясък и други интересни материали, събирани по цялото Черноморие, бреговете на река Дунав и извън страната. Картините й вече се радват на огромен успех и се продават извън страната.
Авторът – инж. Мария Николова, е родена във Варна, дългогодишен преподавател е в Професионалната гимназия по електротехника.
Ръководител е на групата по Иконопис, към ЦСРИ „Импулс“ за възрастни жени от 2017г., която тя води и до днес. Жените от групата вече представиха първата си изложба през месец май 2018г. в арт галерия „Тереза Зиковска“, под наслов „Опит за летене – 2018“. На нея бяха представени картини живопис и иконопис, рисувани от жените в “Център за социална рехабилитация и интеграция на възрастни жени“, към Асоциация „Да съхраним жената“ и групата по Арттерапия с ръководител Тодор Игнатов – Тони.
Председателят на Асоциация „Да съхраним жената“, Д-р Йорданка Ненчева, й благодари за преподавателската и работа и лично поднесе поздрав от името на всички жени като й пожела творческо дълголетие.
На откриването присъстваха роднини, колеги, приятели, които я поздравиха и поднесоха своите най-искрени пожелания и възхищение от творбите експонирани на самостоятелната изложба.

IMG_0989 IMG_0990 IMG_0994 IMG_1010