Изработване на картини от мидички и морски материали

На 28.08.2018г. в „Междупоколенческия център“ на Асоциация „Да съхраним жената“ на ул. „Кавала“1-А се проведе Междупоколенческа творческа работилница, по Проект „Междупоколенчески творчески ателиета, Варна 2018”, финансиран от Община Варна, Фонд „Култура“, Дирекция „Култура и духовно развитие“.
Междупоколенческата творческа работилница се проведе под менторството на инж. Мария Николова, на тема: Изработване на картини от мидички и морски материали. Залата се оказа малка от събралите се деца и възрастни, които искаха да се докоснат до магията на изкуството й и да създадат своя картина.
Инж. Мария Николова е родена във Варна, дългогодишен преподавател е в Професионалната гимназия по механотехника и Директор на Междуучилищния център във Варна.
Сега е ръководител на групата по Иконопис, към ЦСРИ „Импулс“ за възрастни жени от 2017г.
В свободното си време се е посветила на изработването на декоративни пана и картини от природни материали: миди, охлюви, рапани, пясък и други интересни материали, събирани по цялото Черноморие, бреговете на река Дунав и извън страната.
Картините й се радват на огромен успех и се продават успешно у нас и извън страната.
През месец Август откри петата си самостоятелна изложба „С дъх на море“ в арт-галерия „Импулс“ в Междупоколенческия център, която може да посетите до края на месец август.
През месец септември продължават дейностите по проекта с работилничка на тема: Български приказки. Рисуване и четене на известни приказки от българското народно творчество.
Заповядайте при нас на 04.09.2018г. от 10:00ч. на ул „Кавала“ 1-А в Междупоколенческия център, да творим и да се забавляваме заедно!
Във втората част на работилницата ще създадем “Летен колаж“, който ще ни напомня края на летните дни.
Очакваме ви!
Без възрастови ограничения!
Вход свободен!

IMG_3360 IMG_3369 IMG_3401