Иконопис с ръководител инж. Мария Николова

През месец септември групата по Иконопис с ръководител инж. Мария Николова, продължава активно да сътворява чудотворни икони и икони на светци в ЦСРИ „Импулс“ към Асоциация „Да съхраним жената“, на ул. „Кавала“ 1-А.
Жените собственоръчно изписват икони и ги наричат за здраве.
Иконите се рисуват с висококачествени бои, осигуряващи уникално качество на изображението и устойчивост на избледняване.
Те са рисувани ръчно върху грундирана повърхност или платно на дървена основа.
Групата работи съвместно от 2 години под ръководството на инж. Мария Николова. Тя е родена във Варна, дългогодишен преподавател е в Професионалната гимназия по механотехника и Директор на Междуучилищния център във Варна.
В свободното си време се е посветила на изработването на декоративни пана и картини от природни материали: миди, охлюви, рапани, пясък и други интересни материали, събирани по цялото Черноморие, бреговете на река Дунав и извън страната.
Картините й се радват на огромен успех и се продават успешно у нас и извън страната.
През месец Август откри петата си самостоятелна изложба „С дъх на море“ в арт-галерия „Импулс“ в Междупоколенческия център, която може да посетите до края на месец септември.
При изявен интерес, информация за наличните икони може да получите в Арт-галерия „Импулс“ намираща се в Междупоколенческия център на ул. „Кавала“ 1-А.

IMG_3718