И на 90 години активни

Проведе се традиционното Коледното тържество на ЦСРИ „Импулс” към Асоциация „Да съхраним жената”- „Коледен дух“.
В празничните Коледни дни, когато всеки си прави равносметка за изминалата година и отправя благодарности към ценни за него хора, Асоциация „Да съхраним жената“ подготви тържество за 15 жени, които през 2018г. отбелязаха своя кръгла годишнина- 90, 80 и 70години. Тава са жени с различни професии- агрономи, учители, лекарки, икономистки с принос за Варна. Техният активен живот е нагледен пример за младото поколение. Жените са голяма сила, когато са високо образовани, когато са добри професионалистки, когато са любящи съпруги и майки, когато са с активна гражданска позиция. Юбилярките получиха признание за своя активен социален и обществен живот, творчески идеи и усилия, висок професионализъм и голяма човешка всеотдайност.
С топло приветствие и букети от рози за всички юбилярки от името на Община Варна поднесе заместник кмета г-н Коста Базитов.
Поздравление към тях от името на Асоциацията, произнесе и Д-р Йорданка Ненчева . В словото си тя отбеляза, че с благодарност трябва да оценяваме достойния им труд , да не омаловажаваме създаденото през вековете от нашите деди и да дадем заразяващ пример на децата и внуците си, за дела и действия, за преданост към род и Родина.
Те получиха поздравителни адреси, символични подаръци и Коледна звезда в духа на идващите празници.
Празникът започна с „Тиха нощ, свята нощ” в изпълнение на вокална група „Мелодии на зрелостта” с ръководител Стоян Гамолов и продължи с изпълнението на малката, пет годишна певица Моника, която със своята жизненост зарази с коледен дух всички присъстващи.
В духа на Коледните празници не може без шеги и забава. Театралното ателие „Театър – любов необяснима”, с ръководител Евгения Коларова представи весели сюжети, които завършиха с ритуала сурвакане. За настроението на всички се погрижи и фолклорния състав „Импулс“ с художествен ръководител Мария Славова.
Празникът организиран от Асоциация „Да съхраним жената” завърши с песни и танци. Той запали огън в душите на всички присъстващи и ги зареди с приятни емоции и вълнения.img_10350