Кметът Иван Портних награди изявени бизнесдами от Варна

29.07.2015 | 12:44

Кметът на Варна Иван Портних награди победителките в конкурса за изявени бизнесдами, организиран от Асоциация „Да съхраним жената“. Емилия Ангелова, носителка на приза „Жена-предприемач“ за 2015 г., и Милена Цолчовска, носител на отличието „Жена-мениджър“,  получиха почетни плакети от кмета на среща в общината. Тя бе организирана по идея на председателя на организацията – Йорданка Ненчева. „Всеки ден виждаме промяната на Варна и оценяваме усилията, които се полагат градът да стане още по-привлекателен“, каза тя.

Специална награда за значим обществен принос получи Кристине Дагуел, дългогодишен благотворител от Англия, която организира акции за събиране на храни, дрехи, одеяла, медицинско оборудване за варненски социални домове и здравни заведения.

Художничката Евгения Коларова подари на кмета Иван Портних картината „Чадъри“.

От асоциация „Да съхраним жената” връчиха приз „Достойна варненка“ на председателя на Апелативния съд Ванухи Аракелян, и – задочно – на параолимпийката Стела Енева, която в момента е в чужбина.

Над 40 дами присъстваха на срещата с Иван Портних, който подробно ги запозна с основните задачи, по които работи общинската администрация, с европейските проекти, с приключилите и предстоящи ремонти на булеварди, с обновяването на Морската градина, с изграждането на детски площадки. Кметът получи пълна подкрепа на идеята за реставриране и възстановяване на фасадите на старите сгради в централната градска част, за въвеждане на видеонаблюдение в центъра и по новите детски площадки за игри.