Майчинството – среща за обмяна на опит между поколенията

Състоя се събитие с участието на три поколения майки.
Целта на форума е обмяна на опит как да се зачене, роди и отгледа здраво поколение. В началото за създаване на настроение у пъстрата аудитория се изиграха два спектакъла от българския песенен фолклор. Форумът откри Д-р Йорданка Ненчева- Председател на Асоциация „Да съхраним жената“, която изтъкна, че мостът между поколенията е изключително важен за здравите български корени и идентичност.
Димана Митева – Председател на Асоциацията за европейско развитие на младите майки с най- съвременните здравни и медико-социални изисквания към бременните майки.
Психоложката Весела Фажева постави акцент върху психологическите аспекти на бременността и отглеждането на новороденото.
Красимира Иванова, рехабилитатор информира участниците за системата на здравословното хранене на майката и детето.
Последва дискусия с компетентни отговори в помощ на младите майки. Стана ясно, че планирането на бебето трябва да се осъществи след като младото семейство е спряло алкохола , цигарите и дрогата. Кърмата е незаменима храна за новороденото. Кърменето като процес е връзката между майка и дете от сюблимен характер и е незаменима, като значение.
Асоциация „Да съхраним жената“ изненада бременните и майките с уникален кетъринг от здравословна традиционно- българска кухня. Кулинарните вкусотии и деликатеси нямаха нищо общо с масово продаващите се храни с консерванти, набухватели, оцветители и т.н.
Нашата българска земя ражда и еко-храни, въпрос на избор е с какво ще се храни майката и какви хранителни потребности ще изгради у детето си. От майка род се почва.
Майчинството е непреходна и свещена роля на жената. Затова в Християнската религия майката се почита, уважава и обича.