Междупоколенческа работилница

На 25.07.2018г. в Българския двор за отдих към „Междупоколенческия център“, Асоциация „Да съхраним жената“ на ул. „Кавала“1-А се проведе първата Междупоколенческа работилница, по Проект „Междупоколенчески творчески ателиета, Варна 2018”, финансиран от Община Варна, Фонд „Култура“, Дирекция „Култура и духовно развитие“.
Теодора Паприкова, ръководител на проекта представи пред присъстващите и участниците, предстоящите дейности по проекта.
В първата работилница за таланти се включиха деца от Частна Детска градина „Аз съм Българче“, родители, деца, приятели и роднини на участниците.
Първата Междупоколенческа работилница се проведе под ръководството на Нели Николова-трудотерапевт, с изработването на картички по специална техника „Ембосинг“.
Ембосингът е изключително интересна техника. Чрез ембосинг се създава релефно (3D) изображение на дадена повърхност, която е предимно хартия или тънък лист метал. Има два вида ембосинг– сух и топъл. Крайният ефект и при двата вида е елегантен и ефектен мотив, акцент или цяла картина.
Сухият ембосинг се нарича още релефен ембосинг. При него основните инструменти са шаблони или специални „писалки“, с които се придава релеф. Сухият ембосинге чудесен начин за създаване на триизмерни фигури и мотиви на вашите хартиени повърхности.
Релеф може да се придаде и със специалните машинки за рязане и релеф, които работят с шаблони за рязане и папки за релеф. Принципът на работа с такава машинка е много лесен – избирате хартия и папка за релеф- слагате ги между приставките на машинката и пускате така оформения “сандвич” да мине през машинката, която чрез натиск оформя релефа от шаблона върху хартията.
Топлият ембосинг произхожда от обикновеното печатане.
Проектът е без възрастово ограничение и брой участници.
Продължителността на проекта е 5 месеца, през които малки и големи заедно ще творят под покрива на „Междупоколенческия център“ и в Българския двор за отдих.
Асоциация „Да съхраним жената“ работи с хора от всички възрасти, за опазването и разпространението на българските традиции и духовна култура. Асоциацията предлага различни арт и трудотерапевтични дейности – „Моден дизайн“, Иконопис, Арттерапия, Иглонабиване и др.
Следващото творческо арт ателие ще се състои на 31.07.2018г. от 10:00ч. на ул „Кавала“ 1-А /Българския двор за отдих/. Ще се рисува с цветни тебешири на открито и музикални игри с балони „Нарисувай си приятел“!
За повече информация -тел:052/600 137 или на място – ул. „Кавала“ 1-А.
Очакваме Ви!

IMG_1667 IMG_1672 IMG_1679 IMG_1686 IMG_1692