Междупоколенчески творчески ателиета, Варна 2018

На 10.08.2018г. в Българския двор за отдих към „Междупоколенческия център“, Асоциация „Да съхраним жената“ на ул. „Кавала“1-А се проведе „Междупоколенческа творческа работилница“, по Проект „Междупоколенчески творчески ателиета, Варна 2018”, финансиран от Община Варна, Фонд „Култура“, Дирекция „Култура и духовно развитие“.
Междупоколенческата творческа работилница се проведе под ръководството на Росица Иванова-художник и ментор:Дамян Николов, известен варненски спрей арт артист. Те превърнаха Българския двор за отдих в спрей арт работилница.
Дамян Николов показа на присъстващите нови начини за изразяване на художественото творчество, чрез рисуване със цветни спрейове и оформяне на 3D образи с ефекти. Картините визуализираха причудливи форми. Три поколения си предаваха един на друг своите знания – децата учеха по-големите на нов вид изкуство и всеки желаещ да опита се включи с интерес в рисуването.
Следващото ателие ще се състои на 14.08.2018г. от 10:00ч. на ул. „Кавала“ 1-А /Българския двор за отдих/, където в първата част ще рисуваме с ръце на открито. Втората част ще премине в изработване на форми от глина, като си припомним стари традиционни занаяти от едно време.
За повече информация -тел:052/600 137 или на място – ул. „Кавала“ 1-А.
Очакваме Ви!
Вход свободен!

IMG_2134 IMG_2187 IMG_2188