Мобилна детска работилница за таланти „Зная, мога искам да успея”

Идва началото на нова учебна година, пълна с много нови предизвикателства, знания, приключения за всички малки творци на щастие .
Асоциация „Да съхраним жената”, подкрепена от Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна” и Обществото на предприемчивите за втора поредна година организира празник за всички деца включили се през лятото в „Мобилната детска работилница за таланти”. Децата рисуваха, рецитираха, апликираха, практикуваха квилинг, забавляваха се, добиваха нови умения, смелост за самоизява и споделяха и така своите мечти. Разкривайки своите таланти, осмисляйки свободното си време, те вече са готови за новите предизвикателства през учебната година.
Празникът под надслов „Зная, мога искам да успея” в украсената Арт Галерия „Импулс” с детски рисунки, картини от мидички, цветни хартиени пеперуди изработени от децата се превърна в сцена за изява на тяхното творчество. Гост бе г-жа Мария Чанкова- Председател на Настоятелството на Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна”, която изказа своите топли пожелания към талантливите деца. Споделено бе нейното приветствие и от Г-жа Йорданка Ненчева – Председател на Асоциация „Да съхраним жената” .
Изпъстрената с цветове галерия стана сцена за собствено творчество от Радостин, представил свой разказ, Мартин и Митко изненадаха гостите с фокуси и сръчност. Продължиха,Диана, Грейс и Ребека и Йоан, които направиха деня магичен. Изпълненията продължиха с музикални изпълнения на най-малките ни участници Мария и Тея, Аврора и Лорета. Родителите присъствали на нашия празник имаха възможност да видят своето дете на сцена, като личност разкриваща своя потенциал със заразяваща усмивка и вяра във вълшебното.
Всички деца се включиха в тържеството и получиха грамоти за участието си в „Мобилната детска работилница за таланти”,с много награди, лакомства и изненади. Играха, смяха се и разгадаваха загадки заедно. Лятното приключение за децата, чрез включването в различни творчески ателиета за втора година зарази много съмишленици, приятели на Асоциацията, деца, родители и доброволци включени в каузата да разкрием потенциала на всяко едно дете.Празника продължи с детска дискотека.
В Асоциация „Да съхраним жената”, вярваме че децата са бъдещето. Затова е важно да ги научим на всичко което знаем, по най- добрия начин и да ги оставим да следват своя собствен път. Да им покажем красотата около тях и тази, която носят в себе си, да вярват в собствения си потенциал, да са смели и да следват мечтите си.