„МОСТ МЕЖДУ ПОКОЛЕНИЯТА”

На 27.09.2013 г. Община Варна и Асоциация „Да съхраним жената”, Център за социална рехабилитация и интеграция „Импулс” отбелязват пет години от създаването на Центъра за възрастни в социален риск.

Избраха площадната форма на открито с хепанинг, под мотото „Мост между поколенията”. Публично се демонстрираха знания, умения, постижения, иновативни идеи за поколенческа, творческа, морална, демографска кауза, на която са посветени вече 16 години усилията на НПО в обществена полза.

Д-р Йорданка Ненчева – Председател на Асоциация „Да съхраним жената” и Управител на ЦСРИ „Импулс” откри празника и връчи юбилейни грамоти за дългогодишна и активна работа на ръководителите на социални дейности в Центъра. Гостите на празника – Д-р Лидия Маринова – Зам.кмет на Община Варна, доц. Хамза – Председател на постоянната комисия по Социални дейности към Общински съвет Варна поздравиха и отправиха своите послания към присъстващите..

Празничната програма, изпълнена с много настроение и силен емоционален заряд включи групови и индивидуални изпълнения на вокална група „Мелодии на зрелостта” и театрално студио „Любов необяснима” към Център „Импулс”, на обичаната и уважавана народна певица Величка Станева. Слънчевите деца от ЦДГ „Звездичка”, младите таланти от състав „Звездни струни” към Общински детски комплекс, от хорова фолклорна формация „Галатея” и фолклорна група „Букавица” с художествен ръководител народната певица Кичка Христова озариха с усмивки лицата на всички присъстващи. Изпълнението на театралните надежди от състав „Златното ключе” с художествен ръководител Сия Папазова внесе много емоция и обра овациите на публиката. Повишиха емоционалния градус и жените от спортна група „Здрави и жизнени” към Център „Импулс”. Мажоретният спортен състав на Клуб „Здраве” с ръководител Сашка Коева изпълниха с жизненост и енергия участниците и гостите на хепанинга.

В Арт-ателието, в Работилниците „Сръчни ръце” и „Кулинарни изкушения”, „Цветарство” и „Холистична медицина”, на щандовете с изделия, изработени от жените от Център „Импулс” посрещаха гости, а желаещите да направят покупка, участваха с дарените средства в благотворителната инициатива.

За гостите и участниците в събитието работи Медицински пункт за измерване на тегло, кръвно налягане и кръвна захар. Благотворителната изложба-базар с дрехи и пособия „втора употреба” и щанд „Размени книга” дадоха възможност за избор на много граждани..

В събитието участваха представители на всички поколения – деца, младежи, предприемачи, хора от третата възраст. Те споделиха и демонстрираха положителни европейски практики за грижа към специфичните потребности на гражданите, за достоен живот и творческо дълголетие на възрастните и приемственост между поколенията.

През целия ден стотици варненци се насладиха на празника – истинско доказателство за социалната подкрепа в действие.