Обществото на предприемчивите – Коледно парти

Да твориш добрини, да подкрепяш деца и възрастни в социален риск, да влезеш в дома на семейство с пет деца и да го преобразиш, да мотивираш самотни майки, че имат потенциал да бъдат достойни майки на децата си, да откриеш рано таланта у дете, да се бориш за социалното равенство в обществото е мисия.
Това е благородно дело не за един ден и не за един човек. Да си при този човек, които днес има нужда от теб от твоята блага дума, от твоята силна ръка, от твоето топло сърце, от твоята безкористна подкрепа, това е висша човечност.
Дали всеки преуспял човек се замисля, че за неговите благини са допринесли много хора и организации, от старо, и от ново време, че е високо морално и по християнски праведно, често човек да се обръща назад, да споделя с хора в нужда, частица от своето благоденствие?
Асоциация „Да съхраним жената” на Коледен празник за осемнадесета година присъди морални награди и Коледни звезди на своите благодетели.
Организацията е обслужила, обучила, подкрепила за 2015г. над 3000 жени, младежи и деца. В социалната услуга ЦСРИ „Импулс” от 100 възрастни жени с увреждания и живеещи в социален риск, са реализирани над 7500 участия в дейностите: музикотерапия, арттерапия, тъкачество, поанлас, драма и театър, обучение по компютри, английски език, холистична медицина, рехабилитация, спорт и водолечение. Няма друг ключ към дълголетието освен активния живот – твърдят експертите в застаряваща Европа.
Членовете на Обществото на предприемчивите вече надхвърлят 300 жени предприемачи и мениджъри, които се борят и всеки ден печелят битката за пазари, за кредити, за клиенти, за нови технологии, за оцеляване и устойчиво развитие на своя бизнес.
На приза „Достойна варненка” вече са носители над 25 изявени жени, от всички сфери на финансовия, икономическия, културен и социален живот на Варна.
Този приз е морален знак, сподели Д-р Йорданка Ненчева председател на Асоциация „Да съхраним жената”, че има благодарност за цял един живот посветен на хората с всеотдайност, професионализъм и хуманност. Никой не е забравен, нищо не е забравено.
Асоциацията е доставчик на социални услуги за младежи и възрастни на Община Варна.
От името на кмета г-н Иван Портних с топли думи се обърна в поздравлението си Марица Гърдева Председател на комисията“Туризъм, търговия и рекламна дейност“ в Общинския съвет и представител на групата на съветниците от ПП ГЕРБ.
През цялата вечер работи благотворителен базар на ръчно изработени коледни подаръци, сувенири и кулинарни изкушения.
Празничното веселие продължи с много музика, песни, народни хора и Коледно настроение.