Общоградски концерт с подкрепата на Община Варна

Международният ден – 8 март се отбеляза по всички географски ширини вече 108 години. Днес той има не толкова политически контекс, колкото социален.
Асоциация „Да съхраним жената“ вече 20 години , осъществява каузата, жените да заемат достойна и заслужена позиция, за осъществяване на всички свои роли, в обществото, семейството и бизнеса. В празничния ден се състоя вълнуващ спектакъл в препълнената зала на Юнашкия салон. Жени от бизнеса на Варна, творци на изкуството и културата, ветерани на труда, деца и млади хора високо огласиха темата за признателността към майката и любимата. „Жените сме отговорни и значими, защото не сме само половината от населението, ние раждаме и другата половина- заяви в словото си Д-р Йорданка Ненчева, председател на сдружението.
Топло приветствие от името на Кмета Иван Портних, поднесе Коста Базитов зам.кмет.
В залата струеше настроение, детско веселие, песни, стихове и танци посветени на жената. Малките и грациозни гимнастички на Мария Чиприянова, танцьорите от ОУ „Добри Чинтулов“ и ОДК вдигнаха накрак и спечелиха овациите на гостите на празника.
За финал се изви кръшно българско хоро.