„Опит за летене – 2018“

На 04.05.2018 г. в Арт галерия „Тереза Зиковска“ се откри изложбата „Опит за летене – 2018“. На нея бяха представени картини живопис и иконопис, рисувани от жените в “Център за социална рехабилитация и интеграция на възрастни жени“, към Асоциация „Да съхраним жената“. Ръководители на групата по „Иконопис“ са инж. Мария Николова и групата по Арттерапия с ръководител Тодор Игнатов – Тони.
Групата по Иконопис, към ЦСРИ за възрастни жени,
стартира през 2017г.
В откриването се включиха и талантливи деца от ОДК ЦПЛР- Варна, които представиха кратка музикална програма. Индивидуални изпълнители бяха вокал Люба Александрова & Китара Боян Радев.
На събитието присъстваха представители на Община Варна, Таня Василева, Директор на Дирекция „Социални дейности“, гости и приятели на Асоциацията.
Изложбата отразява творческото израстване на авторките и богатството от цветове, сюжети и класика в изпълнението. Иконите имат особена притегателна сила за общуване с християнските ценности.
От картините струят енергия, радост, багри от природата. Изложбата се вписва в „Културния календар“ на Варна. Гражданите и гостите могат да я посетят на ул. „Воден“№ 25 до 7 Май 2018г.

IMG_0396 IMG_0403 IMG_0431