Открит урок -Разговорен англ.език

На 18.09.2018г. в групата по Английски език към ЦСРИ „Импулс“, Асоциация „Да съхраним жената“ се проведе открит урок с три доброволки от Юта, Съединените щати.
Занятието премина в 2 части.
Първата част беше опознавателна.
Жените от Центъра имаха възможност да се представят пред гостите, на английски, разговорен език и да им зададат въпроси. Доброволките предизвикаха голям интерес от страна на присъстващите жени. Те имаха възможност да покажат къде се намира техния роден град и да разкажат за живота си. С интерес споделиха и за впечатленията си от България и Варна.
Във втората част се проведе интерактивна игра, в която се включиха и доброволките. Целта беше да подредят по аналитичен ред Английската азбука. След това всяка буква се изговаряше произношението на английски език, като се свързваше със дума започваща със съответната буквата.
През м. Септември стартира нова група за начинаещи по разговорен-Английски език. В нея участват чуждоезикови доброволци, които пряко ще се включват в заниманията. Така жените от ЦСРИ „Импулс“ ще имат възможността да опознаят и да се запознаят с чужди култури, обичаи и да тренират своя език.
Ученето през целия живот е от основните цели, които се следват в Асоциация „Да съхраним жената“. Тренирането на мислените процеси-запомняне, четене, учене на нови неща са доказани в света, че забавят процесите на стареене и поддържат мозъка буден и адаптивен за нови неща.
В ЦСРИ „Импулс“ жените имат възможността да се включват в различни видове терапии и изкуства помагащи им да научават нови неща, да получават адекватна психологическа помощ и подкрепа, да се чувстват необходими и полезни на обществото, да откриват и развиват своите таланти в: „Арттерапията“, „Компютърното обучение“, „Цветарство и градинарство“ и др.

IMG_4023 IMG_4027 IMG_4031