ПОЕТИЧЕН СПЕКТАКЪЛ „СОЛЕНИ ВРЕМЕНА“

В Арт-Галерия „Актив“, Д-р Йорданка Ненчева, председател на Асоциация „Да съхраним жената“, представи първата си самостоятелна стихосбирка „Солени времена“.
Д-р Йорданка Ненчева е родена в гр. Провадия. Завършва Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалност математика и физика. Защитава докторантура и е Доктор по философия. Работи като хонорован преподавател във ВУЗ, ръководител на отдел „Демографска и съдебна статистика-ТСИ Варна, Изпълнителен директор на МЗК „Европа“ София, зам . Директор на ЗПАД „Булстрад“ ГА-Варна. Петдесет години е на активна обществена работа във Варна. Един от учредителите е на Асоциация „Да съхраним жената“. Автор на много научни статии, сборници и книги в сферата на социалната работа. Участва с предложения за проектозакони с цел промяна на законодателството за услугите за възрастни хора, за деца аутисти.
Носител на престижната Международна награда „Маргарет Голдинг“ за личен принос в полза на обществото. Под нейно ръководство Асоциацията стана носител на отличителния знак на Министерството на труда и социалната политика за значими постижения в ефективното изпълнение на Закона за равнопоставеност на жените, 2018г. Поетичният спектакъл достави наслада на над 120 варненци изпълнили Залата до краен предел.
Събитието уважи председателя на Клуба на писателите, Варна и член на съюза на писателите, София, Светослав Пенев, който поднесе лични поздрави и професионален анализ на поезията публикувана в книгата.
Представянето на стиховете премина под музикалното въздействие концерта за цигулка изнесен от г-жа Бурова, музикален педагог от Национално училище по изкуствата „Добри Христов“, Варна.
Залата се оказа малка да побере всички приятели, колеги и почитатели на творчеството на Д-р Ненчева.
Специален музикален поздрав поднесе и певческия състав „Мелодии на зрелостта“ с ръководител Стоян Гамолов, към ЦСРИ „Импулс“, Асоциация „Да съхраним жената“.
Присъстващите с нескрити емоции четоха стихове на авторката, които са ги развълнували най-много и поднесоха своите пожелания и саван от цветя.
В края на събитието всички желаещи получиха лично автограф и книга с послания на авторката.
За всички почитатели, които следят творчеството на Д-р Йорданка Ненчева предстои издаването на книгата „Времена, хора, нрави“ в проза.

IMG_3010 IMG_3110 IMG_3112 IMG_3195 IMG_3228 IMG_3233 IMG_3237 IMG_3261 IMG_3274 IMG_3296