Получаване похвали на децата

Получаване на похвали по проект „Иновативно-интеграционни, социално-здравни дейности за деца с разстройства в аутистичния спектър и техните семейства“
На 13.09.2018г. децата и родители участващи по проект „Иновативно-интеграционни, социално-здравни дейности за деца с разстройства в аутистичния спектър и техните семейства”, финансиран от Община Варна, Дирекция „Социални дейности“, получиха похвали и подаръчни пакети по повод активното им участие в проктните дейности и започването на учебната година.
Със специална празнична програма – куклен театър, подготвен от екипа на Асоциация „Да съхраним жената“. Бяха зарадвани децата под звуците на песни, танци и разноцветни балони децата си играха и бяха поздравени от инж. Теодора Паприкова, ръководител проект и Д-р Йорданка Ненчева, за активното им участие в проектните дейности.
Проектът „Иновативно-интеграционни, социално-здравни дейности за деца с разстройства в аутистичния спектър и техните семейства” стартира през месец юни, като проектните дейности включваха теоретично-практически насочени обучения на родители със различни специалисти:психолог, логопед, специален педагог, хидротерапевт и др.
Проведоха се индивидуални консултации на децата със специалисти.
Децата активно се включваха в игротеки, арт и приложни изкуства.
През летните месеци децата, семействата им и доброволци посетиха Аквариума, Историко-етнографски комплекс „Фанагория“, кв. Аспарухово, Университетска Ботаническа градина Св. Св. „Константин и Елена“, Планетариума „Николай Коперник“ в Морската градина, изложение на „Буболечки-зоо“ и други обществени мероприятия, където имаха възможност да се учат, играят и забавляват заедно.
Проектът „Иновативно-интеграционни, социално-здравни дейности за деца с разстройства в аутистичния спектър и техните семейства” продължава с открита кръгла маса на тема:“Успяваме заедно“, където специалисти, родители и обществени личности, ще могат да споделят своето мнение за Аутизма, като най-бързо разпространяваща се диагноза и търсене на възможни решения.

IMG_3805 - Copy IMG_3818 - Copy IMG_3845 IMG_3851