Празник на Фолклорното Изкуство „Като жива вода“

В дните 30 април– 1 май 2019г., групите по народно пеене към ЦСРИ за възрастни жени „Импулс“ към Асоциация „Да съхраним жената“, взеха участие в XII Празник на Фолклорното Изкуство „Като жива вода” в гр.Суворово.
За 12-та поредна година Празникът на фолклорното изкуство събра изпълнители от цяла североизточна България. Той даде възможност на певци, музиканти, танцьори, изпълнители, гости и зрители да се потопят в един необятен и красив свят от багри, настроения и емоции, свят изпълнен с древни символи и съвременни послания, свят магия, свят чудо, свят на българския фолклор.
Общият брой участници, които се качиха на трите сцени на фестивала в двата му дни е 3317.
Празникът е с конкурсен характер и изпълненията се оценяват от компетентно жури.
Певческият състав „Импулс”, с ръководител Мария Славова, фолклорна група „Детелини” с ръководител Жечка Драгиева и група за народно пеене „Зорница” с ръководител Мария Тодорова бяха отличени с
I-ви места, почетни плакети и дипломи.
В категория „Индивидуални изпълнители–певци иинструменталисти” се класират на I-ви места, наградени с дипломи и златни медали – Мария Славова, Стоянка Дойчева, Митка Тодорова, Елена Петрова и Дора Радева.
В категория „Дует ,трио,квартет”, с дипломи за второ място са Славка Николова и Веска Манолова.
Екипът на Асоциацията, ръководителите на певческите състави и изпълнители горещо Благодарим за топлото посрещане, за организацията на фестивала и за получените награди.

IMG_4840 IMG_4849 IMG_4861 IMG_4868 IMG_4895 IMG_4902