„Психологически тренинг за самопознание и рефлексия“

Aсоциация „Да съхраним жената“ обучава жените в бизнеса за успешно ръководене, грижа за човешките ресурси и финансова дисциплина.
Поредният семинар се проведе на 15 и 16.05.2015г. в него взеха участие бизнес дамите от Обществото на предприемчивите.
Голям интерес възбудиха теми, като – „Себепознанието – мощен инструмент за успех и щастие; Кокология – психологическа игра“; Лидерството – учене чрез преживяване.; Емоционални карти и послания – с модератори психолозите г-жа Стамова и г-жа Крумова.
Проведе се и отворена дискусия на тема – „Магията да управляваш, да водиш, да носиш отговорност и да си лидер”.
Тренингът даде възможност на участниците да се вгледат в себе си. Както знаем всеки човек е една вселена и като всяка вселена той притежава богатства, възможности, ресурси, тайни, загадки, закони и сили, на които да се подчинява. Колкото по-добре познаваме вселената си, толкова по-добре опознаваме и хората около себе си, това ни прави и по-добри лидери. Да си лидер, не означава само да си водач и да ръководиш, а да поемаш отговорност, да си на няколко нива по- организиран, по –иновативен и да мотивираш останалите в твоя екип.
„Преди да се превърнете в лидер, успехът е свързан с личностното ви израстване. Когато сте лидер, успехът е свързан с израстването на другите.“- е мнението на Джак Уелч.
В приятната и свежа обстановка на СОК „Камчия” се постигна съчетанието, между релакс и обучение, спорт, разходки, песни и танци. На вечерните партита в приятелска атмосфера дамите се заредиха за предстоящите битки с проблемите произтичащи от кризата и слабостите на човешкия фактор.
На семинара бяха обявени две предстоящи събития, които Асоциация „Да съхраним жената” и Община Варна ще осъществят на 12 юни 2015г.- „Млада жена предприемач и мениджър на годината” и традиционния приз „Достойна варненка”.