„Пътешествие из Япония“

На 13.07.2018 г. в ЦСРИ „Импулс“ към Асоциация „Да съхраним жената“, групата по „Театрално ателие“ с ръководител Евгения Коларова, представиха етюда „Пътешествие из Япония“.
Представеният етюд е по реални преживявания на Евгения Коларова и нейното посещение в Япония, която беше водещата на събитието. Тя разказа пред присъстващите, съпроводено с живописни снимки за природата, храната, бита, традициите на Япония.
Снимките бяха съпроводени с четене на японски стихове „Хайку“ озвучени с японска традиционна музика.
Разказът й беше свързан с впечатленията от посещението и участието й в Световния фестивал за театрално изкуство, на което е била наградена със специален отличителен знак от Министъра на Япония през 2000г. в културния град Туяма, Япония.
Накрая на представянето по японски обичай, на жените беше сервиран чай.
Евгения Коларова получи поздрави за своя творчески ентусиазъм и неспирна работа от председателя на Асоциация „Да съхраним жената“, Д-р Йорданка Ненчева и екипа.
Групата по „Театрално ателие“, към ЦСРИ за възрастни жени, стартира през 2009г. Участничките в нея са 6 жени – Евгения Коларова-ръководител и създател на групата, Стефана Динева, Жоржета Иванова, Лилка Асенова, Зюмбюлка Вълканова, Димитричка Динчева.
Те правят постановки, етюди, взимат участия в местни фестивали и мероприятия.

IMG_1423 IMG_1430 IMG_1437 IMG_1441 IMG_1444 IMG_1498