Работна среща по проект SILO с практикуващи изкуства специалисти

Асоциация „Да съхраним жената” обучава социално изключени жени в
изкуства и занаяти по проект SILO с пет партньорски организации от страни членки на Европейския съюз.
В Галерия „Импулс”се проведе работна среща с дискусия по проект SILO с практикуващи специалисти по изкуства и експерти от екипа на Асоциацията. За основни обучители са ангажирани художник, музикант, фотограф, ръководител по тъкачество, сценограф, ръководител по моден дизайн и др. Участниците в срещата бяхаинформирани от ръководителя на проекта Йорданка Ненчева за същността и целите на проекта.
Снежана Бербенкова – координатор на проекта, проведе дискусия по въпросник, касаещ модела на работа с практикуващите изкуства специалисти, който е част от бъдещата методология за работа със социално изключени групи по проект SILO. В неформалната дискусия се родиха интересни идеи и предложения, които ще бъдат използвани за постигане на по-голяма ефективност в обучителната работа с двадесет бенефициенти.
Предстои стартът на обучението.
Ще бъдат валидирани социалните умения както на обучителите, така и на бенефициентите.
Във всички европейски държави, в изпълнение на европейската квалификационна рамка се валидират умения. Единствено в България тепърва се подготвя законодателна рамка за този процес. Асоциацията има шанса да бъде между първите пренесли европейската положителна практика. Така хиляди българи без дипломи за завършено висше образование, ще могат законно да практикуват своите знания и умения. Това ще им носи както доходи, така и самочувствие на умеещи хора, които имат свое професионално поприще.

Вижте нашата галерия във Facebook.