Разкази на успешни хора от цял свят и умение да си поставяме цели в живота

На 12.09.2018г. в Междупоколенческия център, към Асоциация „Да съхраним жената“- Варна, се проведе уъркшоп с модератор Дани Иринков на тема: „Разкази на успешни хора от цял свят и умение да си поставяме цели в живота“, по Проект „Дигитално общество на младите варненски иноватори”, финансиран от Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности – 2018“.
Често задаван въпрос е какъв е ключът към успеха?
Съществува ли някаква тайна, която прави едни по-успели от други? Каква е тя и дали е еднаква за всички ни?
Всеки човек е различен, с различни идеали. Всеки човек има различен потенциал. Талант разбира се съществува. Много са тези, които твърдят, че не той определя успеха, а това дали и как ще го използваш. Но, за да си сигурен, че ще постигнеш това, което искаш има още едно условие. Простичко е – да знаеш какво точно искаш, да установиш колко истински го искаш. Да си поставиш ЦЕЛ. Когато се захващаме с нещо, трябва да знаем какво искаме да постигнем накрая, към какви резултати се стремим, кое е нашето пристанище. У нас като че ли не се говори сериозно за поставяне на цели и това как да ги планираме. Не се прави голяма разлика между това какво е една добре формулирана цел и изказано на глас желание. Ако искаме да бъдем успешни в бизнеса, както и в личния си живот, трябва да се научим да си поставяме цели правилно и да планираме тяхното постигане. Това започва именно с осъзнаването, че това е един доста сложен и времеотнемащ процес. Поставяйки си цели, ние определяме своята посока, траекторията, която да следваме. Всеки ден придобива смисъл. Всяка стъпка, която поемаме, за да изпълним своите цели води до придобиване на самоувереност, на вяра в собствените ни умения и убеждения. За да се справяш успешно с каквато и да е кариера и в каквато и да е сфера, е нужна увереност и вяра.
Участниците споделиха с ентусиазъм своите бъдещи цели и какво те правят, за да ги преследват.
Следващата среща ще се състои на 15.09.2018г. /събота/ на ул. „Кавала“1-А в Междупоколенческия център от 11:00ч., Фотоателие с модератор Мариела Русева.
Елате да открием заедно магията на фотографията!
Вход свободен!

IMG_3728 IMG_3731 IMG_3732