Резултати от конкурса за рисунка „Мост между поколенията“

Организираният конкурс за рисунка по проект „Мост между поколенията”, подкрепен от Община Варна, Фонд Култура, Асоциация „Да съхраним жената” получи над 200 рисунки от малки и по-големи творци. В конкурса се включиха участници от 6г. до млади хора на 22г., пъстрата палитра от картини обогати проекта и показа, че мостът между поколенията е съхранен именно чрез творчеството на всеки един от вас.
Изразяваме нашите благодарности към всички включили се в конкурса. Високо оценяваме всеки един участник. Искрено благодарим за участието в конкурса на най-малките- децата от ЦДГ 13 „Звездичка” и ДГ „Пушкин“, които получават поощрителни награди. Поздравяваме за старанието и активното участие учениците от ОУ „Добри Чинтулов”, ОУ „Капитан Петко Войвода”, „ОУ „Св.Св. Кирил и Методи”, ОУ”П.Р. Славейков” и школите по изкуства ОДК-Варна, Школа „Морски багри” и редица други училища и школи взели присърце темата на нашия проект.
В Арт галерия „Импулс” жури под председателството на изявения варненски творец Тодор Игнатов и членове: Петра Димитрова/мениджър в Арт галерия „Графит“/, Веселин Марков/преподавател в школа по изобразително изкуство към галерия „Графит“/ и Росица Иванова/художник- график/, оцени по достойнство всяка творба.

Каним всички участвали в конкурса да заповядат на откриване на изложба „Опит за летене“-VII издание, 10.06.2016г. от 18ч. в Арт Галерия „Графит”, където ще са изложени награденитре рисунки. Там ще се проведе и награждаването на изявилите се деца от различните възрастови групи:

Специалната награда в памет на художника Ангел Атанасов е присъдена на 13 годишната Мария Панайотова, впечатлила журито със свой почерк и уникален творчески подход.

  –  Награди в първата възрастова група получават:

Първо място – 8 годишната Цвета Иванова

Второ място 10 годишния Алекс Атанасов

Трето място за 7 годишната Михаела Димитрова.

– Награди във втората възрастова група от 11г. до 14г:

Първо място – Мария Панайотова – 13г.

Второ място –  Цветелина Хаджиева на 11г.

Третото място е за екипа от ОУ „Капитан Петко Войвода” – Йорданка Петкова и Радина Михайлова.

– Награди за трета възрастова група от 15 до 18г.:

Първо и Трето място не се присъждат

Второ място за Стефан Мирославов – 15г.

 – Награди за четвърта възрастова група над 18 години:

Първо и второ място не се присъждат

Трето място за Джема Терзиева – 22г.
Поощрителни награди за включилите се най-малки участници – Максим Анестев, Ирма Любенова, Боян Русев, Ралица Чавдарова и Нено Ненчев.

Поощрителни награди за Зорница Йорданова, Даниел Табанлиев, Михайл Станиславов, Райна Чалъкова, Зария Георгиева, Димитър Тодоров и Божидар Хаджиев.

Поощрителни награди за Крис Кулева, Габриел Гецова, Ана Петрова, и два прекрасни екипа със своите екипни картини Мина Найденова и Валентина Йоргакиева и втория екип от Емил Кръстев и Камен Карчев.

Оценяването на детски творби винаги е трудна и отговорна задача. Всеки участник е заслужил правото да бъде отбелязано неговото творческо чувство и искрено детско желание да сподели емоцията си в цветове и багри. Асоциация „Да съхраним жената” работейки по проект „Мост между поколенията” за поредна година желае именно да вплете семейството, традициите и творчеството в едно цяло, с което да покаже, че те са важни и живи и днес.
Проектът „Мост между поколенията“ с ръководител инж. Теодора Паприкова, се осъществява с подкрепата на Община Варна, Фонд Култура и в подкрепа на Варна Европейска младежка столица 2017г.