Рисуване и четене на „моята любима приказка“

На 04.09.2018г. в „Междупоколенческия център“, Асоциация „Да съхраним жената“ на ул. „Кавала“1-А се проведоха Междупоколенчески творчески ателиета, по Проект „Междупоколенчески творчески ателиета, Варна 2018”, финансиран от Община Варна, Фонд „Култура“, Дирекция „Култура и духовно развитие“.
Междупоколенческите творчески ателиета по Арт изкуство и приложни занаяти се проведоха под ръководството на Росица Иванова- арттерапевт, художник и график.
Арт ателието бе на тема: Рисуване и четене на „моята любима приказка“.
С помощта и напътствията на Роси участниците разказваха своите любими приказки и рисуваха герои от тях, използвайки цяла съкровищница от идеи и техники за създаването на необикновени приказни същества. В резултат на което всички любими магически образи от света на приказките оживяха на платната.
Три поколения си предаваха един на друг своите знания – децата разказваха на по-големите за новите съвременни приказки, а по-големите им разказваха за приказките от своето детство.
По време на творческото ателие по приложни занаяти на тема: Създаване на „летен колаж”, малки и големи упражниха креативността си, като рисуваха и оцветяваха с традиционни средства, като моливи и пастели своите летни колажи.
Следващите Междупоколенчески ателиета, ще се състоят на 11.09.2018г. от 10:00ч. на ул. „Кавала“ 1-А и са на тема:Рисуване на открито ”Варна-моя роден град” и „Рисуване върху керамични съдове”.
За повече информация -тел:052/600 137 или на място – ул. „Кавала“ 1-А.
Очакваме Ви!
Вход свободен!

IMG_3556 IMG_3580 IMG_3595