Смехотерапия за възрастни

Народът ни е оцелял, защото се е смял.
Смехотерапия за възрастни

По традиция на Първи Април в Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Импулс” се проведе празник на смеха, хумора и шегата. Дамите се подложиха на висока доза смях и веселие. Те изкусно разказваха вицове, шеги, споделяха смешни съвети и влизаха в роли на жени , мъже, деца , дядовци.
„Смехът е здраве” бе мотото на днешното първо априлско празненство организирано от жените от групата по Смехотерапия и Зрели и жизнени към Център „Импулс”. Под ръководството на психолога Весела Фажева и Димитричка Динчева те подготвиха истинска каскада от емоции за потребителите на Центъра и техните гости. В присъствието на доц. Златева от Сдружение „Живот без алкохол”, жените показаха позитивизъм, воля и мотивация за един по-добър и активен живот , в който постоянен спътник е смеха.
Българинът е талантлив фен на хумора, смеха, пиперливите закачки и разказвач на вицове, анекдоти и всякакви мъдрости, доказателство за което беше днешният празник, събудил усмивките и настроението на всички присъстващи. Групата „Мелодии на зрелостта” се представи с хумористични песни от своя богат репертоар.В забавната викторина, по-съобразителните получиха и награди.
Екипът на Асоциация „Да съхраним жената” и Център „Импулс” изненада своите потребители с участието си в атрактивна сценка в ретро стил, с автор и режисьор г-жа Йорданка Ненчева.
Весела Фажева и нейната ентусиазирана група, демонстрираха някои от своите упражнения, включени в терапията с хумор и смях.
Посланието, което организаторите отправят към всички е : Смехът е най-ефикасният и лесен начин да затръшнем вратата на стреса и болежките .
„Направи добро – накарай някого да се усмихне” .

Вижте нашата галерия във Facebook.