Психологически тренинг в СОК Камчия

Психологически тренинг за самопознание, рефлексия и умения за лидерство събра в СОК „Камчия” в хотел „Лонгоз” над 30 бизнесдами от Варна. Участничките са членове на Обществото на предприемчивите жени с председател проф. Надя Костова, към Асоциацията „Да съхраним жената”, съобщи председателят д-р Йорданка Ненчева. Веднага след пристигането си ги пое гид, който ги разведе из най-интересните места в комплекса, като дамите бяха очаровани от размаха, с който се ръководи и стопанисва комплекса.

Голямата изненада на организаторите бе първата вечер, когато им бе демонстрирана чайна церемония. Тя бе поднесена от г-ца Шион Юхуан – доброволка на Китайското правителство, преподавател по китайски език в Икономическия Университет във Варна. С много умения и изисквания тя успя да покаже на присъстващите тайните на запарването на чай, който при дегустацията се оказа, че няма нищо с тази напитка, която пием в България. Преди дамското парти дамите бяха поздравени лично от члена на Съвета на директорите и изпълнителен директор на комплекса Станка Шопова, която представи и пристигналата същия ден китайска делегация в търсене на сътрудничество с ръководството на СОК „Камчия”.

Същината на заниманията бе психологическия тренинг за самопознание, рефлексия и умения за лидерство, който бе ръководен от опитните психоложки Бисерка Стаматова и Таня Крумова от Варна. Занятията бяха особено интересни с активното участие на бизнесдамите, които с удоволствие се включиха в лекциите и поднесените игри и самопознание. Оказа се, че освен интересни, задачите и игрите бяха особено полезни за релакс и отпускане на дамите след ежедневния стрес, който съпътства тяхното натоварено ежедневие в ръководения от тях бизнес.

По-важните теми на тренинга бяха: „Самопознанието – мощен инструмент за успех и щастие. Кокология – психологическа игра”; „Лидерството – учене чрез преживяване. Емоционални карти и послания”; Отворена дискусия на тема – „Магията да управляваш, да водиш, да носиш отговорност, да си лидер”.

Сред игрите дамите попълниха и тестове, един от тях бе за определяне какъв тип човек сте; „Стил на общуване”; „Седемте навика на високоефективните хора” на Стивън Кови и други.

След заключителната дискусия „Разкажи своята приказка” бизнесдамите получиха Сертификат за участие. В края на семинара участничките разгледаха и останалите обекти на комплекса.

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия” е разположен на 25 км от морската столица, до устието на едноименната река и природния резерват „Камчия”. Комплексът е собственост на град Москва и е една от най-успешните реализирани руски инвестиции в България.

Съчетанието на море, река и гора, съвременното екологично строителство го превръщат в предпочитана дестинация за целогодишен детски и семеен отдих, културен, спортен и медицински туризъм.