Усмивката на живота – музикално-поетичен рецитал

В навечерието на празника Св. Екатерина – 24 ноември, в Галерия „Импулс” се проведе вулнуващ поетичен рецитал под надслов „Усмивката на живота”, на който присъстващите имаха възможност да чуят авторски стихове и размисли на възрастни жени от Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Импулс”. Събитието бе организирано с участието на жените от театралното ателие към Центъра, които под ръководството на Жени Коларова – художник и сценограф, рецитираха любими произведения на авторките Върбинка Дончева, Ани Николова, Зюмбюлка Вълканова, Труфка Маркова, Евгения Коларова, Добринка Желева и Йорданка Ненчева. Техните откровения отвориха сърцата на публиката и я развълнуваха до сълзи. Вдъхновяващата атмосфера в залата се допълни и от изпълненията на цигуларката Геновева Бурова дългогодишен музикален педагог в средното Държавно Музикално училище „Добри Христов“.
С поетичния рецитал „Усмивката на живота”, възрастните жени изразиха своята привързаност и благодарност към своите близки и приятелки в общността на Асоциация „Да съхраним жената”, където всеки ден те преоткриват себе си.
Творчеството крепи духа на възрастните жени, въпреки трудния им живот, борейки се с диагнози и бедност. Те са пенсионирани педагози, икономистки, инженерки, работнички, служителки, социално слаби, с увреждания, самотноживеещи, многодетни майки, дали много за нашия град.
Системните грижи и активната работа с хората на Асоциация „Да съхраним жената“ е един заслужен подарък от Община Варна сподели Д-р Йорданка Ненчева – Председател на сдружението.
Грижата за възрастните хора е дълг и чест за младите генерации и за местните власти, тя е важна част от Социалната програма на Общински Съвет и Варненската администрация.