4-та художествено-творческа изложба „Импулс за живот”

С четвърта художествено творческа изложба под наслов „ИМПУЛСИ ЗА ЖИВОТ” Асоциация „Да съхраним жената” Варна откри новата социална година в ЦСРИ.

Изложбата бе открита на 16 януари 2013 г. в галерия Актив Арт и представя 70 картини и художествени произведения, творческо дело на жените от групата по Арттерапия с ръководител художника Тони Игнатов към Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Импулс”. Експонирани са творби в жанровете пейзаж, натюрморт, портрет, фигурални композиции, изработени в техниките маслена живопис, акварел, гваш, стъклопис. Вниманието привлече и красиво аранжирания щанд с изделия, изработени от сръчните ръце на жените в Центъра.

На събитието присъстваха авторките на картините, потребители на ЦСРИ „Импулс”, бизнес дами от Обществото на предприемчивите към Асоциация „Да съхраним жената”, приятели и съмишленици. Специалният гост на изложбата – доц. Д-р Станка Маринчева дмн, Директор на Дирекция „Здравеопазване и социални дейности” в Община Варна, поздрави участниците. Акцент в програмата беше музикално-поетичната композиция на Владимир Стоянов – барда на Варна, поетът с китара.

В Център „Импулс” целта е една – чрез активен живот и социална интеграция да се постигне творческо дълголетие на човешкия живот. Споделеното от жените – авторки на картините, доказа, че целта е постижима – заниманията в Центъра ги зареждат само с положителна енергия, чувстват се полезни, пълноценни за себе си, за своите семействата и обществото.

Всички присъстващи си подариха едно незабравимо духовно изживяване в началото на Новата година и новата духовна ера – ерата на Водолея – еликсир от картини, поезия и музика и си пожелаха нови импулси за активен и независим живот.