Изложба „Опит за летене“ и награждаване в Конкурса Открий младия талант

На 10 юни в Арт галерия „Графит” бе открита VII художествено творческа изложба „Опит за летене” по проект „Мост между поколенията“ от Председателя на Асоциация „Да съхраним жената“ Д-р Йорданка Ненчева. Словото й за непреходния характер на българския дух на творци и създатели, откриватели и изобретатели, че моста към бъдещето на България, ще сътвори не някой друг, а ние, всеки от нас, със своята обич, труд, творчество и талант, дълг и отговорност пред Род и Родина трогна сърцата на всички присъстващи.
Изложбата е наситена с цветове и настроение от авторски творби на три поколения варненци . В нея участват авторски картини на възрастните дами от ЦСРИ „Импулс” с ръководител варненския художник Тодор Игнатов и творби на млади художници и деца от обявения конкурс за рисунка. Експозицията ще бъде отворена за посещение за всички граждани и гости на град Варна до 17 юни.
На събитието се връчиха грамоти и награди на спечелилите в конкурса участници, както и много поощрителни похвали и награди. За участие в конкурса Открий младия талант, Асоциация „Да съхраним жената” получи над 200 рисунки от малки и по-големи творци от цялата страна. Пъстрата палитра от картини обогати проекта и показа, че мостът между поколенията е съхранен именно чрез творчеството на всеки един от нас.
Тази поредна изложба бе празник за всички участници от различни поколения, за малките творци и за техните семейства, за преподавателите от училищата на Варна и от школите по изобразително изкуство, за порасналите художници и разбира се за талантливите дами от Асоциация “Да съхраним жената”. В осъществяването й се включиха доброволци, подкрепящи организации и наши партньори, на които също изказваме благодарност.
Проектът „Мост между поколенията“ с ръководител инж. Теодора Паприкова, се осъществява с подкрепата на Община Варна, Фонд Култура и е в подкрепа на Варна – Европейска младежка столица 2017г.