Християнски ритуал „Кръщение“.

Асоциация „Да съхраним жената” доведе до успешно завършване Проект „Осигуряване на подкрепа за бременни жени и млади майки в социален риск” финансиран от Дирекция: „Образование, младежки дейности и спорт” – Община Варна. На 11.10.2015г. се проведе ритуал по кръщаване на три от децата на младите майки, за който в продължение на 5 се обучавахa. Този Християнски ритуал се проведе в храм „Св. Архангел Михайл” от отец Василий дългогодишен приятел на Асоциация „Да съхраним жената”. Кръщенето уважиха дамите от „Обществото на предприемчивите жени”, две от който станаха и кръстници на децата – Екатерина Дилова и Галина Ангелова. Те с радост приеха новити си ангажиментина кръстници и като такива поднесоха много обич и дарове на своите кръщелници.
Жените от ЦСРИ „Импулс“, които участват като доброволки по време на проекта, грижейки се за децата докато техните майки се обучават, също присъстваха на този празник и удостоиха с внимание и подаръци младите майки и техните наследници.
Целият ритуал за посвещаване в Християнството беше изключително затрогващ. Малчуганите със силен рев изгониха злите духове, окъпани в светената вода с библейски послания за здраве, щастие, мир и любов.