Моден дизайн в облеклото

Моден дизайн в облеклото  – шев и кройка, работа с платове, конструиране на модели, изработване на дрехи, апликации, гладене и др. с ръководител Стоянка Калева .

В дейността „Моден дизайн в облеклото” възрастните жени се обучават да моделират, кроят, работят с шевна машина и т.н.  Този вид трудотерапия спомага за развиване и подобряване, като цяло на двигателните умения, концентрацията и финната и груба  моториката.

Изработват се  тишлайфери, папки и чанти от филц, мартеници, сувенирни изделия за бита, украси и др.

Част от занятията са свързани с извършване ремонт на дрехи –  репаратура, като скъсяване, стесняване на поли, панталони, блузи, поставяне на ципове и др.

Заниманията на бенефициентите по моден дизайн, с шев и кройка, аксесоари за дома тренират най-вече фината моторика на пръстите, подпомагат концентрацията. Дейността способства за повишаване на тяхното самочувствие и лично удовлетворение от постигнатото.

Дейността дава възможност на жените да видят процеса на създаване на едно изделие, да се докоснат до него и да бъдат креативни. Всеки един участник в групата по моден дизайн, дава идеи и работи за създаването на красивите изделия.