ЦСРИВЖ “Импулс”

база 1 Цар Освободител 64 (1)

От 2008г. Асоциация „Да съхраним жената” администрира Център за социална рехабилитация и интеграция “Импулс” за жени в пенсионна възраст, с увреждания с решение на ТЕЛК, самотно живеещи и социално слаби, като общинска делегирана дейност в рамките на Социалната програма на Община Варна. Асоциация „Да съхраним жената” е лицензиран доставчик на социалната услуга ЦСРИ с капацитет 45 потребители по Договор с Община Варна. Към м.септември 2014 г. в Центъра се обгрижват над 70 жени.

Основната цел в дейността на социалната услуга е да осигури персонална социална грижа и подкрепа на своите потребители в борбата с бедността, болестите, самотата и социалната изолация, за профилактика на здравето им, за достоен живот, за дълголетие с активни социални контакти. В три съвременно оборудвани бази, седемчленен екип от квалифицирани специалисти и 12 експерти – лекари, социални работници, педагози, психолози, психотерапевти, трудотерапевти, юристи и доброволци, ЦСРИ ”Импулс„ предлага социален пакет от над 25 вида социални дейности :

Функционална терапия

Арт терапия

 

Рисуване за начинаещи

 

 Арттерапия Иконопис

 

Моден дизайн в облеклото

 

 

Художествено плетиво

 

 

detsko-dyrveno-stanche-za-tykane

Тъкачество

 

Цветарство и градинарство

 

 

Кулинария

 

 

0462805001411980198_52445_600x458Музикотерапия

 

 

Музикотерапия – народно пеене

 

Танцтерапия 

 

Поетична терапия 

 

Театрално ателие 

 

Компютърна грамотност

 

Английски език за начинаещи

 

УЧИЛИЩЕ ЗА ЗДРАВЕ  

 

 

 

Културотерапия – Поетични срещи, изложби, музеи, театър, опера

 

 

Туризъм – Организиране на екскурзии, излети сред природата, спортни празници и т.н

 

Освен текущите дейности по график, за всички потребители на ЦСРИ се провеждат отворени програми с образователен, информационен и забавен характер: „ Бабинден”, „Мост между поколенията”, „Пътешествие по света”, „Майски празник”, и много други.

 

Жените от Център „Импулс”, обгрижвани и подкрепяни от екипа специалисти, доказват, че възрастта, болестите, житейските несгоди могат да бъдат преборени с комплексни грижи за тялото, психиката, душата, с активност и позитивизъм. Те благодарят всеки ден за втория дом, който намират в Центъра.