ЦСРИВЖ “Импулс”

база 1 Цар Освободител 64 (1)

От 2008г. Асоциация „Да съхраним жената” администрира Център за социална рехабилитация и интеграция “Импулс” за жени в надтрудоспособна възраст, с увреждания с решение на ТЕЛК, самотно живеещи и социално слаби, като общинска делегирана дейност в рамките на Социалната програма на Община Варна.                                                                                       От 2021г. Асоциация „Да съхраним жената“ е лицензиран доставчик  от АКСУ с капацитет 45 потребители по Договор с Община Варна и предоставя следните СУ по чл. 15 от ЗСУ:

1. информиране и консултиране;
2. застъпничество и посредничество;
3. общностна работа;
4. терапия и рехабилитация;
5. обучение за придобиване на умения;
6. подкрепа за придобиване на трудови умения;

Към м. февруари 2024г. в Центъра се обгрижват над 70 жени.

Основната цел в дейността на социалната услуга е да осигури персонална социална грижа и подкрепа на своите потребители в борбата с бедността, болестите, самотата и социалната изолация, за профилактика на здравето им, за достоен живот, за дълголетие с активни социални контакти. В три съвременно оборудвани бази, седемчленен екип от квалифицирани специалисти и 12 експерти – лекари, социални работници, педагози, психолози, психотерапевти, трудотерапевти, юристи и доброволци, ЦСРИ ”Импулс„ предлага социален пакет от над 25 вида социални дейности :

Функционална терапия

Арт терапия

Рисуване за начинаещи

 Арттерапия Иконопис

Моден дизайн в облеклото

Художествено плетиво

detsko-dyrveno-stanche-za-tykane

Тъкачество

Цветарство и градинарство

Кулинария

0462805001411980198_52445_600x458Музикотерапия

Музикотерапия – народно пеене

Танцтерапия 

Поетична терапия 

Театрално ателие 

Компютърна грамотност

Английски език за начинаещи

УЧИЛИЩЕ ЗА ЗДРАВЕ  

Културотерапия – Поетични срещи, изложби, музеи, театър, опера

Туризъм – Организиране на екскурзии, излети сред природата, спортни празници и т.н

Освен текущите дейности по график, за всички потребители на ЦСРИ се провеждат отворени програми с образователен, информационен и забавен характер: „ Бабинден”, „Мост между поколенията”, „Пътешествие по света”, „Майски празник”, и много други.

 

Жените от Център „Импулс”, обгрижвани и подкрепяни от екипа специалисти, доказват, че възрастта, болестите, житейските несгоди могат да бъдат преборени с комплексни грижи за тялото, психиката, душата, с активност и позитивизъм. Те благодарят всеки ден за втория дом, който намират в Центъра.