„Подкрепа на младите предприемачи в града на знанието“

Проведе  се традиционният Конкурс „Подкрепа на младите предприемачи в града на знанието“, „Жена предприемач и мениджър”. Наградени бяха и участниците в IV Конкурс „Млад Предприемач и Мениджър“ и V Обществен форум „Достойна Варненка“. 

Организатори на форума бяха Община Варна, Асоциация „Образование, иновации и развитие“ и Асоциация „Да съхраним жената“. Събитието се проведе с финансовата подкрепа на Дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна.

Общественият форум популяризира примера на изявени предприемачи и мениджъри от всички браншове на икономиката, науката, образованието, културата и социалната сфера през 21 век. Официални гости на събитието бяха Кметът на Община Варна Иван Портних, Директорът на Дирекция „Социални дейности“ Таня Василева, Началник отдел „Младежки дейности” Радка Тодорова, Ректорът на ИУ Варна Проф. Д-р Евгени Станимиров, Проф. Д-р Надя Костова, Инж.Иван Табаков и др. представители на бизнеса. Като водещ се изяви поетесата Елица Велинова.

С вълнуващо приветствие, Председателят на Асоциация „Да съхраним жената“ Д-р Йорданка Ненчева откри форума:

Скъпи приятели, колеги, предприемачи и мениджъри,

В тази проект е събрана невероятна човешка енергия и инициатива на хора с ярки постижения в обществото и значими дела, на хора с мечти и бъдеще!

Конкурсът е обществен ускорител и интегратор, стимулатор на добрите примери за честно служене, за вдъхновен труд и творчество, за иновации, за обществена оценка и популяризиране на постигнати резултати.

Благодарим на Община Варна за моралната и финансова подкрепа от Дирекция „Образование и младежки дейности“!

Благодаря на екипите на Асоциация „Образование, Иновации и Развитие“ и Асоциация „Да съхраним жената“ за всеотдайната и творческа работа с младежите и девойките.

Скъпи млади приятели,

Вие ни зарадвахте с Вашия жив интерес към темите за Мениджмънта, Маркетинга, Бизнес комуникациите, Предприемачеството и Лидерството. Знайте, скъпи млади приятели, че свободата на порасналия човек се нарича ОТГОВОРНОСТ. Сега е време за учене, за знания, за образование. Не губете времето си, не пропускайте възможностите. Знайте, че Раят е живота, който живеете, а ключът е във Вашите ръце.

Уважаеми Бизнес Дами,

Похвално е, че жена маникюрист създава своя марка и стил чрез два офиса, става професионален обучител и е мотивирана да учи психология, за да е полезна на своите клиенти.

С много амбиция и професионализъм една филоложка придобива държавен сертификат за „Брокер на недвижимите имоти“ и се раздава всеотдайно в новата професия.

Десет години дама консултира стотици фирми, как да усвояват законно и прозрачно европейските фондове и да привлекат милиони евро във Варненска област за иновации и развитие.

Варненка е на българските и международни дефилета във висшата мода, едновременно дизайнер и производител на модни детски и дамски облекла.

Уважаеми Бизнес Дами,

и Вие от предходните конкурси,

„Приемете нашата благодарност за Вашия заразяващ пример за упорит труд, вяра в собствените сили, творческо вдъхновение и отдаденост на семейство, професия и обществено значими каузи. Нашата Асоциация  „Да съхраним жената“  работи вече 24 години , защото Ви има Вас, скъпи дами, защото има нашия заряд, инициатива , отдаденост и подкрепата на Община Варна.

Ние жените сме не само 51% от населението, ние раждаме и другата половина. Това ни прави като майки двойно отговорни.

Живеем в уникално време на коренни и качествени обществени, икономически и социални промени, в дигитална епоха, в която навлиза изкуствения интелект. Това още повече изисква да развиваме собствения си, човешки интелект, знания и умения. В третото хилядолетие – предприемчивите са на ход! От нас се изисква да сме откриватели и мечтатели, вдъхновени трубадури на прогреса! Всеки от нас има шанса да се изкачи на своя връх, чрез воля и постоянство, за да бъде щастлив и постигне желаното благоденствие.“

Наградени бяха достойни хора, с ярък принос за Варна и варненци.

Двадесет младежи със своите мечти и планове получиха сертификати за преминато лятно обучение по проект „Подкрепа на младите предприемачи в града на знанието“.  

Трима млади предприемачи получиха награди за високи професионални резултати в Конкурса “Млад предприемач и мениджър”.

В сферата на Ай Ти Технологиите беше награден младият мениджър Николай Колев – управител на Лирекс БС АД.

Журито реши да стимулира частния, дребен, фамилен бизнес на Милен Минков – „Предприемач в организацията на културни събития“.

Третата награда получи Теодор Ставров – създател на платформата „Добрите Примери“, който беше номиниран за „Доброволец на годината“.

Пет бизнес дами бяха отличени на първо място в своите професионални браншове.

Журито с Председател Проф. Д-р Юлия Узунова – преподавател в ИУ – Варна връчи следните награди:

Награда за „Иновативен Арт Предприемач“ спечели Мая Ерсой – собственик и управител на NailArtBar ME.

Награда „Жена мениджър“ в сферата на проектния мениджмънт бе връчена на Д-р Виктория Николова – Управител на Областен информационен център – Варна

Награда за „Проджект мениджър в рекламата“ бе дадена на Майя Атанасова – управител на „Би Ем Лейди“ ЕООД

Високата награда „Жена Мениджър на годината“ спечели Силвия Гочева – Регионален мениджър за Варна и Бургас  на 4 водещи бранда на недвижими имоти в страната: „Луксиммо“, „Супер имоти“, „Пропърти БГ“ и инвестиционна компания „Стоунхард“.

Най-високите звания „Жена предприемач на годината“ и  „Достойна Варненка“ бяха връчени от Кмета на Варна Г-н Иван Портних и Председателя на Асоциация „Да съхраним жената“ Д-р Йорданка Ненчева на две достойни дами.

Нели Анастасова – комплексен предприемач на българския и международен пазар, производител и моден дизайнер със собствен бутик бе удостоена с номинацията „Жена предприемач на годината“. 

Приз за значим личен и обществен принос „Достойна Варненка“  бе връчен на Доц.Д-р Силвия Благоева – заместник ректор на Икономическия университет. 

Кметът на Варна – г-н Портних поздрави наградените и даде висока оценка на Асоциация „Образование, иновации и развитие“ и Асоциация „Да съхраним жената“ с Председател Д-р Й.Ненчева за тяхната обучителна дейност по предприемачеството и лидерството с младите хора.

Ректорът на ИУ Проф. Д-р Евгени Станимиров сподели удовлетворението си от  лятното обучение на младите хора и отправи своите поздравления към организаторите и участниците в събитието.

Събитието завърши с връчване на Благодарствени адреси на членовете на журито.

Заслужени аплодисменти накрая получиха и организаторите на форума – екипът на Асоциацията. С наздравица и приятелски разговори продължи вълнуващият празник.

С изпълнените проектни дейности се постига устойчивост в обучението на младите хора по предприемачество и лидерство.