Конкурс “Млад предприемач и мениджър”, “Жена предприемач и мениджър” и приз „Достойна варненка”

„В третото хилядолетие – предприемчивите са на ход“
Наградени бяха достойни хора, с ярък принос за Варна и варненци.
Те спечелиха Конкурса “Млад предприемач и мениджър”, “Жена предприемач и мениджър”. Връчен бе и приза „Достойна варненка”.
Инициатори и организатори на 13-то издание на форума бяха Община Варна, Асоциация „Образование, иновации и развитие“ и Асоциация „Да съхраним жената“.
Събитието, под надслов: „В третото хилядолетие – предприемчивите са на ход“, се проведе под патронажа на Кмета на Община Варна Иван Портних, и с финансовата подкрепа на Дирекция „Образование и младежки дейности“.
Общественият форум популяризира примера на изявени предприемачи и мениджъри от всички браншове на икономиката, науката, образованието, културата и социалната сфера през 21 век.
Официални гости на събитието бяха Кметът на Община Варна Иван Портних, Директорът на Дирекция „Финанси и бюджет“ Стефка Господинова и Началник отдел „Младежки дейности” Радка Тодорова.
Като водещи се изявиха поетесата Елица Велинова и актьорът Свилен Стоянов.
С вълнуващо приветствие, Председателят на Асоциацията Д-р Йорданка Ненчева откри форума. „Нека да си дадем дума, да работим така, че да построим моста между поколенията предприемачи, който ще ни отведе по пътя на развитието, на благоденствието и просперитета“ – сподели тя.
Благодарствени адреси получиха авторите на Наръчника с 11 Евроуроци за младежките цели на ЕС и обучителите с опит и експертиза, успешно реализирали Проект „Варненска Академия за Младежко Предприемачество“ 2020г., финансиран по програма „Младежки дейности – 2020“.
Обучените 20 ученици и студенти официално получиха своите сертификати.
Благодарствени адреси бяха връчени и на членовете на журито, с Председател Проф. д. и. н. Юлия Узунова – преподавател в ИУ – Варна и научен ръководител на Проекта.
В класацията „Млад предприемач и мениджър“ на първо място бе класиран Стилиян Кърджилов – собственик и Управител на Академия за професионални обучения ЕООД, Директор на Център за професионално обучение „Дълголетие“ – Варна.
Най-високата награда в класацията „Жена предприемач и мениджър“ бе присъдена на собственичката и Управител на Образователен център „Материка“ Вяра Николова – за иновации в сферата на частното обучение.
Най-високите звания „Достойна Варненка“ за значим обществен принос бяха връчени от Кмета на Варна Иван Портних и Председателя на Асоциация „Да съхраним жената“ Йорданка Ненчева на две достойни дами. Удостоени с приза бяха Д-р инж. Меглена Плугчиева, която е посланник на България в Черна Гора, с принос за международния авторитет на България, и Проф. Д-р Жанета Георгиева д.м., с личен принос в изграждането на медицински центрове когато е била Изпълнителен Директор на МБАЛ „Света Марина“.
Послание на младите бизнес иноватори към Кмета на Варна отправи Яница Георгиева.
В концертната програма прозвучаха музикални изпълнения на актьора Свилен Стоянов, даровитата млада изпълнителка на народни песни Теодора Славова, младата и талантливата Кристалена Стоянова, възпитаничка на Мила Маврова и заслужилата обичта на варненци народна певица Кичка Христова.
Заслужени аплодисменти накрая получиха и организаторите на форума – екипът на Асоциацията.
С наздравица и приятелски разговори продължи вълнуващият празник.