Мобилна детска работилница за таланти – фотоекспозиция

Асоциация „Да съхраним жената“ за втора поредна година работи с деца с цел развиване на техният творчески потенциал по проект „Мобилна, детска работилница за таланти“. С финансова подкрепа на Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна” и Обществото на предприемчивите жени. Работата с децата продължи няколко месеца в различни творчески ателиета по рисуване, тъкане, оригами, занимания на открито. Празникът „Зная, мога искам да успея“, се превърна в дефиле на усвоени умения, всяко дете се изяви и показа своя талант. Работата с децата в рамките на 66 обучителни часа и 440 присъствия на различните ателиета за децата наситиха с емоции лятото си, помогнаха им да се чувстват по-уверени и да изявят себе си. Проекта „Мобилната детска работилница“ освен към децата е насочен и към семействата в тяхна подкрепа. Чрез системните занимания успяхме да осмислим свободното време на децата,те се докоснаха до един творчески свят пълен с възможности и любов. В работата с децата се включиха и млади доброволци, художници. Целевата група гостува в ОДК Варна. Демонстрация на постигнатото бе фотоекспозицията от снимки в АРТ галерия „Импулс“. Снимките подбрани от всички творчески ателиета с децата, излъчват усмивки, радост и чисти детски мечти.
На откриването на експозицията присъстваха и дарителите направили възможно осъществяването на проекта на които бяха връчени благодарствени адреси. На доброволците подкрепили безвъзмездно и сърдечно работата с децата, и участваха към начинанието, да подкрепим на таланта у най-малките творци се раздадоха сертификати за доброволческа дейност. Поздрав към всички деца и родители отправиха две талантливи деца Габриела и Румяна с музикални изпълнение. За да бъде празника истински, младежите и девойките от проекта „Лятна младежка асамблея за здраве“ към Асоциация „Да съхраним жената“ поднесоха здравословна и вкусна почерпка за децата.
Ръководителят на проекта инж. Теодора Паприкова изнесе презентация за хода на проекта и поднесе благодарност към Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна”. Тя сподели, че таланта се крие у всяко дете. Наше задължение и привилегия е да дадем възможност той да се изяви и развие. Резултатите от работата са високо оценени от родителската общност, направили предложение проектът да продължи и през ваканциите. Магията която всяко дете носи озарява със своя собствена сила и има предначертан свой път, нека ние възрастните бъдем част от него и помогнем да бъде извървян.