Варненският и Великопреславски митрополит Йоан освети Междупоколенчески център

На 21 ноември 2017 година Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан освети Междупоколенческия център за работа с деца, ученици, млади и възрастни хора, който бе открит официално през месец юни тази година. Богослужението бе украсено песенно от мъжкия църковен хор при катедрален храм „Успение Богородично“ с диригент Нели Макавеева.

Архиереят бе посрещнат и разведен в центъра от д-р Йорданка Ненчева – председател на УС на асоциация „Да съхраним жената“, ръководител на Център за социална рехабилитация и интеграция на възрастни жени „Импулс“ и председател на новооткрития център. Тя сподели радостта си, както и на присъстващите, за възможността да отбележат заедно Деня на християнското семейство.

Негово Високопреосвещенство припомни смисъла на днешния празник, а именно Въведение Богородично, който е бил установен още през IV век. Архиереят отговори на въпроса защо го приемаме като празник на православното християнско семейство и на православната християнска младеж, а именно, защото в него отеква дълбоката вяра и надеждата.

Тази година асоциацията „Да съхраним жената“ навършва 20 години. Нейна основна цел е да се грижи и подкрепя децата, девойките, жените и всички хора с увреждания, за по-добро качество на живот, труд, бит и личностно развитие.

http://www.mitropolia-varna.org/novini/853-varnenskiyat-i-velikopreslavski-mitropolit-ioan-osveti-mezhdupokolencheski-tzentar

IMGP0644 IMGP0646 IMGP0650 IMGP0656