Фотографско ателие

На 24.07.2018г. в „Междупоколенческия център“ към Асоциация „Да съхраним жената“ на ул. „Кавала“1-А се проведе първото теоретично „Фотографско ателие“ с практическа насоченост по Проект „Дигитално общество на младите варненски иноватори”, финансиран от Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности – 2018“.
Ръководителят на проекта Росица Иванова представи на участниците фотографска терминология и начини за създаване на успешна снимка.
На срещата присъстваха любители фотографи, записали се в проекта с интерес към създаване на филми, анимации, колажи и програми за обработване на снимки.
За всички желаещи, начинаещи, които имат интерес в областта на дигиталните технологии, използването на обработващи компютърни програми /Photoshop, Publisher, Powerpoint, изработване на презентации, създаване на умения за писане на проекти и др./ може да получат информация като участват чрез различни дейности под формата на:
програми по лидерство, мениджмънт, дигитална култура, фотография в проекта „Дигитално общество на младите варненски иноватори”.
Ще се проведат интерактивни игри, лекционни и практически занимания. Ще се осъществят уроци на открито с посещения в утвърдени фирми, срещи с представители на различни сектори.
Проектът продължава с посещение на известни места в град Варна и провеждане на дигитална фотография на открито по избран сюжет.
Ще бъде открита и фотоекспозиция от най-добрите авторски предложения.

IMG_1658 IMG_1660