Фотоателие

На 15.09.2018г. в Междупоколенческия център, към Асоциация „Да съхраним жената“- Варна, се проведе фотографски уъркшоп с модератор Мариела Русева и доброволецът Ивайло Василев, член на Кино-фото клуб „Варна“, по Проект „Дигитално общество на младите варненски иноватори”, финансиран от Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности – 2018“.
Мариела Русева е професионален фотограф на частна практика. Участва в много фотографски конкурси и е носител на много награди в сферата.
Тя е носител на една от 100-те най-добри фотографии за годината 2017г. на Международния конкурс „35 AWARDS” International photo contest 2017-100 Best photos of the year.
Класира се на второ място в ежегодния фотографски конкурс „Благотворителността през обектива“ 2016.
Награди във фото-конкурсите на VOUBS.
Участвала успешно по проекти за хора с умствени увреждания „Варна в кадри и рими“ 2018г.
През свободното си време е почасов лектор и преподава в модул по фотография в NET IT AKADEMY.
Участниците във фото-ателието имаха възможността лично да дадат идеи и да напишат собствени сценарий за снимка, която с помощта на всички присъстващи, в импровизираното фото студио, което беше създадено под покрива на Междупоколенческия център, да осъществят своя замисъл и да разкажат, какво представят с нея.
С ентусиазъм, всички участници се превъплътиха дори и за кратко в професионални фотографи и с помощта на професионалисти в сферата на фотографията и професионална дигитална техника, те осъществиха сценографията.
Задачата на участниците е освен да се научат как да уловят „точния момент“, да се научат да правят професионални фотографски снимки, но също така да обработят снимките със специализирана програма Photoshop.
Следващата среща във Фотоателието ще се състои на 18.09.2018г. на ул. „Кавала“1-А в Междупоколенческия център от 15:00ч., и на 29>09.2018г. от 11ч. – Очакваме Ви!
Вход свободен!

IMG_3889 IMG_3908 IMG_3955