Благотворителен концерт „Добротата-поезия и музика за душата“

Варна за пореден път доказа, че е град на вдъхновението и добрите дела!

На 10 март, в Юнашки салон се състоя благотворителен музикално-поетичен концерт, организиран от Асоциация „Да съхраним жената“ и Фондация „Добротворци“ със специалното участие на поетесата Надежда Захариева и музиканта изпълнител Теди Генев. Те са обичани творци, вдъхновители и приятели.

Инициативата беше мотивирана от едно изключително благородно дело – подкрепа за деца с разстройства от аутистичния спектър и техните семейства от Център „Живот под дъгата“ Варна.

Специализираният център за работа с деца с аутизъм вече три години успешно се ръководи от Д-р Йорданка Ненчева – председател на Асоциация „Да съхраним жената“. Неуморно Асоциацията в продължение на 25 години разширява своите дейности в сферата на социалните услуги и проекти, които предоставя, в подкрепа на нашите съграждани в неравностойно положение и техните семейства.

В междупоколенческия център под един покрив се предоставят социални услуги за нуждаещи се от всички поколения.

Музикално-поетичният концерт привлече интереса на много варненци, които препълниха салона, много преди уречения час за начало. Подкрепата, която получихме от гостите на събитието и събраните средства ще послужат за осъществяването на допълнителните терапевтични дейности необходими за децата – плуване, конна терапия, екскурзии на открито и др.

Всеки достоен гражданин с голямо сърце и благи помисли е добре дошъл в Центъра, за да засвидетелства своята подкрепа и активно участие в благотворителната кауза.

Добротата не започва от другите, тя започва от самите нас! Благодарим Ви варненци, за добрите Ви сърца и подкрепата, която ни оказвате.