Коледно-новогодишно тържество на Асоциация „Да съхраним жената“.

Традиционно вече двадесет и пет години Асоциация „Да съхраним жената“ организира коледно-новогодишен празник. Връчени бяха юбилейни грамоти за принос към Асоциацията през годините от членовете на Управителния съвет: Д-р Йорданка Ненчева-Председател на Асоциация „Да съхраним жената“, Д-р Соня Цекова, Надя Йотова, Емилия Ангелова. Отчетена бе дейността на Асоциацията през годината, успешно реализираните проекти насочени към работа с рискови и маргинализирани лица, млади хора, деца със СОП и техните семейства. Споделената социална отговорност на Асоциацията и създаденото сплотено дамско бизнес лоби подкрепи през 2022г над 100 самотни възрастни жени и 30 деца с аутизъм и техните семейства.

Реализирана беше благотворителна кампания с подкрепата на Образователен център „Британика“. Със средствата, които се събраха закупиха бус за децата от Центъра, който да се използва за изнесените дейности по хипотерапия и хидротерапия. Към тях беше отправена специална благодарност.

На празника Асоциация „Да съхраним жената“ организира Благотворителен базар с коледни картички, сувенири и ръчно изработени изделия от сръчните ръце на жените от ЦСРИВЖ „Импулс“, в подкрепа на децата от ЦСРИДУ „Живот под дъгата“. Той е и единственият Център за деца от аутистичния спектър във Варна, където работи мултидисциплинарен екип с висок професионализъм и обич към децата.

С коледни песни певчески състав „Импулс“ поздрави всички участници в празника.

Водещите Александра Ангелова – ръководител на ЦСРИДУ „Живот под дъгата“ и Милена Атанасова – социален експерт се обърнаха с приветствие към всички за здраве и благополучие през 2023 година. Те благодариха на всички дарители, организатори, приятели и доброволци за активната им работа с децата, младите хора и възрастните жени. Празникът премина в песни, танци, игри и забавления до късно вечерта.

Да е мирна и спорна, плодовита и благоденстваща Новата 2023 година!