XV-то издание Конкурс „Жена предприемач и мениджър на годината“ и пето издание на конкурс „Млад предприемач и мениджър на годината“ 2022

 На празничното събитие бяха наградени и най-добрите от номинираните в петнадесетото издание на конкурс „Жена предприемач и мениджър на годината“, и в петото издание на конкурс „Млад предприемач и мениджър на годината“.

            Положена е традиция в отдаване обществено признание за личния принос на жените в развитието, чрез приза „Достойна Варненка“.

Сертифицирани бяха и млади обучени в програми по два проекта към Дирекция „Образование и младежки дейности“. Те през цялото лято се обучаваха по предприемачество и лидерство за повишаване на тяхната функционална грамотност, за усвояване на нови знания и умения за кариерно израстване.  

Проект „Повишаване на функционалната грамотност за старт на младежкото предприемачество и заетост“ се реализира с експерт-специалисти на Асоциация „Да съхраним жената“ и  ментори по проект „Интегриране на младите предприемачи в съвременните технологии“  с експертния екип на Асоциация „Образование, иновации и развитие“.

Кметът Иван Портних връчи почетен знак с лента на Председателя на Асоциация „Да съхраним жената“, д-р Йорданка Ненчева.

От името на Общество на предприемчивите жени Проф. д-р Надя Костова поднесе поздравление и връчи статуетка за награда за Д-р Йорданка Ненчева за сплотяващата й роля като председател на сдружението.

Проф. Д-р Красимира Кисьова д.м.н. първия Председател на Асоциацията с вълнение сподели за първите стъпки на сдружението и успешното и устойчиво развитие и до днес.

Получени бяха поздравителни адреси от президент на Република България Румен Радев, от Министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров, от Председателя на Съюза на Българските учители Доц. Д-р Янка Такева, от ОС на БЧК, от други НПО и институции.