Кредитиране, инвестиции и оптимизиране на разходите за бизнеса

Асоциация „Да съхраним жената“, Асоциация „Образование, иновации и развитие“ съвместно с финансова институция Кредит Кепитал организираха съвместно събитие за представители на бизнеса и заинтересовани страни за финансова стабилност, в периода на висока инфлация и нестабилен пазарен дял. Обсъдени бяха въпроси свързани с оптимизиране на бизнес пазара, ефективно и разумно покриване на текущите разходи. Каква е ролята на юриста при покупка на имот с кредит, или при кредитиране на бизнес? Ползите и и недостатъците от инвестиции в имоти.

Лектори на събитието бяха:

Адвокат Десислава Везенкова е член на Варненска Адвокатска колегия, член на Европейската асоциация на адвокатите „CARPE JUS“ Швейцария; дипломиран медиатор към Министерство на правосъдието на България и основател на бизнес-консултантска компания “Везенкова консулт” ООД; член на сдружения с нестопанска цел в подкрепа на образованието и медиацията Адвокат Везенкова работи успешно с местни и чуждестранни частни лица и търговски дружества, извършващи малък и среден бизнес в България и в други държави в Европа и по света. В практиката си има богат и разнообразен опит в обслужване на дейността на фирми с разнообразна стопанска дейност, включително и опит в казуси в правораздаването по дела с банки и финансови структури.

Диана Бисерова – Носител на Награда в категория „Млад Мениджър във финансовата сфера“ от Конкурс „Млад Предприемач и Мениджър 2022“-ОБЩИНА ВАРНА, АСОЦИАЦИЯ „ДА СЪХРАНИМ ЖЕНАТА“, проведен на 30.09.2022 г.

„След 17 години опит, 7 от които в банковите структури, а в последствие още 10 години като Финансов Мениджър в ИТ компания, която оперира на три континента, разбрах, че клиентите трябва да имат правото да изберат възможно най-изгодните условия за себе си от всички банки на пазара.

Работата ми с над 3 200 клиенти и кредитен портфейл на стойност от над 20 753 000 лв, както и договорени корпоративни финансирания за период от година и половина на стойност 7 600 000 лв. /на база евро проекти, фирмени овърдрафти и лизинги за техника без реално обезпечение и ангажиране на собствени средства/, ме научиха, че всеки има различни потребности и не трябва да се ограничава само с един продукт или финансова институция.

Валери Василев – дипломиран инженер икономист, завършил Московски Автомобилно-Дорожен институт с отличие, защитил дипломна работа на немски език. Съсобственик на една от първите фирми за посредничество при покупко-продажба на имоти в България „Агенция недвижими имоти-консорциум“ който започва работа през 1991 г. има доказано дългогодишен опит като собственик и инвеститор в сферата на недвижимите имоти, бизнес проекти и стратегически инвестиции в България, и в чужбина.

В над 30-годишната и история Валери Василев утвърждава компанията „Имоти България“ ООД като една от водещите фирми на пазара на недвижими имоти в страната, а себе си – като специалист-консултант по фирмени инвестиции и ноу-хау в сферата на стратегии по реализации на сделки с лично, банково и фондово финансиране.

Валери Василев е съосновател на „Национално сдружение на фирмите за недвижими имоти и асоцииран член на Международната федерация за недвижими имоти (FIAPSI) ,централно европейската асоциация за недвижими имоти (CEREAN) и Европейската асоциация на професионалните брокери на недвижими имоти (CEPI).