Концерт на ЦСРИВЖ „Импулс“, Сцена „Раковина“

На 06.07.2023г. на Сцена „Раковина“, Асоциация „Да съхраним жената“, ЦСРИВЖ „Импулс“, проведе своя самостоятелен концерт за поредна година. Концертната програма е организирана от Община Варна, Дирекция „Култура и духовно развитие”. Асоциация „Да съхраним жената“ вече 26-години, съхранява българската култура и дух.

На сцената показаха своята артистичност групите „Музикотерапия“ с ръководител Мария Славова, група „Музикотерапия“ Мелодии на зрелостта“ с ръководител и музикален съпровод-акордеон, Валентин Великов, група „Танцтерапия“ с ръководител Янка Петрова и група „Театрално ателие“ с художествен ръководител Евгения Коларова.

Мария Славова изнесе и поетичен рецитал със свои авторски стихове.

В концерта се включиха и приятели на Асоциацията, младата народна изпълнителка със международни, национални и местни награди-Теодора Славова с музикален съпровод на кавал Томас Цакирис от училище по изкуствата „Добри Христов“.

Теодора Славова е продължител на рода и традицията в народното пеене, на небезизвестната Мария Славова-поетеса, певица и артист.

Д-р Йорданка Ненчева-Председател на Асоциация „Да съхраним жената“ произнесе поздравителни слова към всички участници и обществеността в град Варна.

Концертните програми се провеждат всяка вечер до края на лятото. На сцената се изявяват народни състави и местни формации за песни и танци.