„Ден на отворените врати“

На 07.11.2023г. традиционно в Асоциация „Да съхраним жената“ се проведе „Ден на отворените врати“.
В рамките на деня граждани, представители на институции от Община Варна- Дирекция „Социални дейности“-зам. Директор Лилия Мирева и Даниела Биячева, гл. инспектор „Социални дейности и жилищно настаняване“, Кремена Христова от „Дирекция, образование и младежки дейности“, кандидат потребители, граждани, представители на НПО, посетиха и успяха да се запознаят с Комплекса за социални услуги ЦСРИВЖ „Импулс“ и ЦСРИДУ „Живот под дъгата“.
Посетителите се срещнаха с потребителите и присъстваха на открити дейности по „Музикотерапия-народно пеене“, „Моден дизайн-шев и кройка“, „Музикотерапия- за български популярна музика“, Арттерапия-живопис и иконопис.
Разгледаха и сградата, в която се намира единствения „Междупоколенчески център“ в България и се предоставят над 40 вида социални дейности за възрастни хора и деца.
Тук се помещава и първият създаден специализиран център за работа с деца от аутистичния спектър и техните семейства и близки във Варна.
Гостите влязоха и в кабинетите на специалистите, и се докоснаха до уютна атмосфера и персонал, който, се грижи за предоставяне на висококачествени социални услуги в областта и община Варна.
До 16.00 часа посетителите разгледаха Лятната градина, оборудваните кабинети и Благотворителен базар подготвен от потребителите на услугите.
Към събитието се присъединиха и представители на младежката международна организация PTPI The Dolphins Varna с президент Алина Чаушева, които споделиха своите впечатления и ентусиазъм от видяното и дадоха заявка за бъдещо сътрудничество.
Млади предприемачи и мениджъри, наградени от Конкурса „Млад предприемач и мениджър“ 2023 се включиха в дейностите и подкрепиха инициативата.
Те се запознаха с историята на Асоциацията и предизвикателствата, с които се срещат ежедневно екипите.