Работна среща по проект „Укрепване на общински капацитет в Община Варна“ с Асоциация „Да съхраним жената“

Днес 09.02.2024г. се проведе работна среща по проект „Укрепване на общински капацитет в Община Варна“ с Асоциация „Да съхраним жената“, лицензиран доставчик на социални услуги в Община Варна. Откриване и въведение беше направено от Д-р Йорданка Ненчева – Председател на Асоциацията. Тя говори за наболелите проблеми в сектора и възможностите за по-ефективна интеграция на хората с потребности от социални услуги, които експертния екип на Асоциацията решава.

Експертите по проекта бяха запознати с предоставяните социални услуги в социалния комплекс, от екипа, който работи с отдаденост и висок професионализъм.

Основната цел е повишаване на административния капацитет на Община Варна и на доставчиците в изпълнение на Социалната програма за 2024г.

Презентации на предлаганите социални услуги по шестте лиценза на АСКУ, които Асоциацията има, направиха Нели Николова – Ръководител СД на ЦСРИВЖ „Импулс“ и Йорданка Дочева – Ръководител СД на ЦСРИДУ „Живот под дъгата“.

Срещата приключи с дискусия и бъдещи планове за интеракция между Община Варна и Асоциация „Да съхраним жената“, като доставчик на социални услуги подкрепящи хората в неравностойно положение.