ФОРУМ “ВАРНЕНКИ ЗА ВАРНА И ВАРНА ЗА ВАРНЕНКИ”

На 14-ти септември 2011 г. от 16.30 ч. в зала “Варна” на Община Варна се състоя дискусионна среща – форум “Варненки за Варна и Варна за варненки”.

Акцентът на срещата бе какво варненки посвещават от своя труд на нашия град и какво очакват да получат като условия, като атмосфера, като институционална подкрепа за самите тях, семействата и фирмите им.

Срещата бе открита и водена от доц. Надя Костова ДИН, Председател на Обществото на предприемчивите жени. Председателят на Асоциацията д-р Йорданка Ненчева направи кратка презентация на дейността на сдружението, като подчерта, че въпреки превратностите на времето и кризата, тази неправителствена организация съществува стабилно и се развива вече 15 години. Успешно отстоява каузата за подкрепа на жените от всички поколения по трудния път на пълноценната им реализация като майки, съпруги, професионалистки и общественички.

Дамите участници изразиха мнения, отправиха своите въпроси и препоръки към кмета на Варна, г-н Кирил Йорданов. На срещата Асоциация “Да съхраним жената” и Община Варна подписаха Партньорско споразумение за сътрудничество в областта на социалната политика, социално-значими проекти и за привличане на инвестиции.